maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

OM weigert petitie van Marcel Oostburg in ontvangst te nemen

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

De petitie die vandaag ingediend zou worden door Marcel Oostburg, werd niet in ontvangst genomen door het Openbaar Ministerie (OM). Hoewel aanvankelijk vijf mensen zonder pers toegang kregen om de petitie aan te bieden, besloot procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh op het laatste moment om deze niet te aanvaarden. Via de politie werd meegedeeld dat de zaak rond Pan-American Real Estate momenteel onder onderzoek is.

Oostburg heeft aangegeven dat de petitie alsnog zal worden bezorgd bij het OM nadat deze is voorgelezen aan de Limesgracht en via een deurwaardersexploot wordt overhandigd. Tijdens de manifestatie waren ook enkele leden van de Nationale Assemblee aanwezig, waaronder Edgar Sampie (ABOP/PL), Rabin Parmessar (fractieleider NDP) en hun fractiegenoten Ann Sadie en Stephen Tsang.

“De handelwijze van het OM vertoont gelijkenissen met die van de regering door zich niet aan de afspraak te houden,” aldus Oostburg. Hij is tevreden over de opkomst, maar betreurt het dat ondanks de gemaakte afspraken de petitie niet is ingediend. In de petitie wordt de pg verweten met twee maten te meten. In sommige zaken treedt de pg snel op, terwijl de zaak rondom Pan American wordt vertraagd.

De aanwezigen bij de manifestatie uiten hun ongenoegen over de houding van het OM. Het niet accepteren van de petitie wordt scherp veroordeeld. Momenteel loopt er een onderzoek naar de betaling van US$ 8 miljoen door de regering aan Pan American Real Estate.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM weigert petitie van Marcel Oostburg in ontvangst te nemen