woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

OM vraagt vier jaar voor Hausil

lees ook ...

OW vraagt extra middelen aan voor verhoogde kosten en waterc...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een nota van wijziging ingediend om extra middelen aan te vragen voor het dienstjaar 2023. Dit verzoek is gedaan vanwege de stijgende kosten van goederen ...

De officier van Justitie Cijnthia Klein heeft vandaag een strafvoorstel gedaan in de zaak tegen Faranaaz Hausil, de ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zij eist vier jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht voor Hausil.

Klein acht bewezen, dat Hausil zich schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van artikel 1 van de geldende Bankwet tezamen met Gillmore Hoefdraad, Ginmardo Kromosoeto en Robert van Trikt. Het verduisteren van gelden van de Centrale Bank van Suriname tesamen met de heren van Trikt en Hoefdraad wordt haar verweten. Klein heeft een 36 pagina tellende requisitoir gehouden. Zij stelt dat vanwege deze bewezen en verklaarde feiten, men niet zal kunnen volstaan met een lichtere straf. Hausil heeft volgens de vervolging een essentiële rol gehad binnen het geheel.

De advocaat van de verdachte Murwin Dubois is niet te spreken over het verwijt aan zijn cliënt. Hij vind dat Hausil onschuldig is en hij zal dit op 29 mei tijdens zijn pleidooi bewijzen en zich verweren tegen de zaken, die aangehaald zijn door Klein. Dubois meent het tegenovergestelde te zullen presenteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM vraagt vier jaar voor Hausil