zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
3
(3)

OM vraagt parlement om Adhin te vervolgen

lees ook ...

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders...

De 105e geboortedag van de grote Surinaamse dichter Henri Frans de Ziel werd op 15 januari plechtig herdacht door de gelijknamige stichting. Henri Frans de Ziel met als pseudoniem Trefossa heeft een g...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aan De Nationale Assemblee (DNA) gevraagd om ex-vicepresident en nu NDP-parlementariër Ashwin Adhin te vervolgen. Er is dus een vordering ingesteld bij DNA tot het in staat van beschuldiging stellen van de gewezen politieke ambtsdrager.

Het OM somt een aantal strafbare feiten op, zoals uit het ingestelde strafrechtelijk onderzoek is gebleken. DNA zou volgens het OM moeten beslissen over de vervolging van Adhin.

De gewezen vicepresident was in verzekering gesteld door het vervolgingsapparaat, maar de rechter-commissaris en in tweede instantie het Hof van Justitie hebben geoordeeld dat de gevolgde procedure onjuist is. Er had eerst een vordering ingesteld moeten worden bij DNA.

De ex-vp werd in verzekering gesteld op verdenking van vernieling en of onbruikbaar maken en verduistering van staatsgoederen, die toebehoren aan het Kabinet van de Vicepresident. Hij was samen ingesloten met nog drie anderen. Een van de mannen is enkele dagen terug ook vrijgelaten.

Adhin is op 24 november in vrijheid gesteld. Hij is groots verwelkomd in het NDP-partijcentrum Ocer. Ook heeft hij gisteren, namens zijn partij, de felicitaties overgebracht aan de samenleving in verband met de herdenking van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname OM vraagt parlement om Adhin te vervolgen