dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3
(2)

OM stemt in met aanmelding Bouterse in Zorghotel na verzoek advocaten

lees ook ...

Toekomst Surinaamse agrarische sector versterkt door overeen...

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst ...

Naar aanleiding van een schriftelijk verzoek, gedateerd 16 januari 2024, van mr. Irwin Kanhai, de advocaat van de veroordeelden Desi Bouterse en Iwan Dijksteel, heeft het Openbaar Ministerie (OM) een overleg gehad met de raadsman.

Het gesprek resulteerde in de goedkeuring van het verzoek dat Desi Bouterse zich, vanwege gezondheidsredenen, kon aanmelden in het Zorghotel. Het OM stelde een aanmeldingstermijn vast die eindigde op 16 januari 2024 om 18.00 uur.

Voor Iwan Dijksteel bleef de aanmelding bij de strafinrichting te PID onveranderd. Helaas hebben beide veroordeelden zich niet aangemeld. In de ochtenduren zijn ze vervolgens op hun woonadressen opgespoord, maar niet aangetroffen.

De procureur-generaal heeft inmiddels bevolen om beide veroordeelden op te sporen. Internationaal zal dit ook worden uitgevoerd door Interpol.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM stemt in met aanmelding Bouterse in Zorghotel na verzoek advocaten