woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingronden

lees ook ...

First lady en Indiase ambassadeur realiseren “Every St...

Op maandag 27 november hebben first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Balachandran, het project "Every Student a Computer" succesvol afgerond. Dit init...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Korps Politie Suriname (KPS). Het onderzoek resulteerde in de aanhouding van een grondinspecteur op verdenking van onder andere valsheid in geschrifte en overtreding van bepalingen van de Anticorruptiewet.

De verdenking is dat hij in een adviesrapport onjuiste informatie heeft vermeld. Hierdoor werd een toewijzingsbeschikking uitgegeven aan iemand anders dan degenen die het land al generaties lang hadden bewerkt en beplant.

Om het onderzoek niet te belemmeren, kreeg hij een verbod om contact te hebben met een raadsman. Zijn verklaringen gaven aanleiding om twee leden van de ressortraad en een lid van De Nationale Assemblee (DNA) te horen. Deze personen ontkennen betrokkenheid bij de strafbare feiten. Inmiddels is het contactverbod tussen de verdachte en zijn raadsman opgeheven.

Het onderzoek is nog steeds gaande
Het OM zal zich blijven inzetten voor de strafrechtelijke vervolging van corruptie. Corruptie ondermijnt het vertrouwen van het publiek in de rechtsstaat en wekt maatschappelijk wantrouwen op.

Er is sprake van corruptie wanneer publieke functionarissen opzettelijk handelen of nalaten ten gevolge van ontvangen giften, diensten of beloften, met de bedoeling zichzelf of anderen te bevoordelen. Corruptie bevordert criminaliteit en schaadt bedrijven, overheden en de samenleving als geheel, meldt het OM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingronden