maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

OM reageert op controversieel boek over corruptie: Geen opdracht tot opsporen kopers

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gereageerd op het in de media verschenen persbericht genaamd “JIT-team spoort in opdracht van PG kopers boek op”. Naar aanleiding van een brief van advocaat mr. Gerold Sewcharan over het boek “Corruptie op het hoogste niveau – Zakendoen in Suriname” van Gerard van den Bergh, is op 26 januari 2024 het Justitieel Interventie Team (JIT) een onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder andere op belediging, smaad en/of laster van de president van de Republiek Suriname en andere personen.

Het voorlopige onderzoek heeft vastgesteld dat de schrijver van het boek via Boekhandel Vaco 70 exemplaren heeft verzonden voor verkoop, waarvan 12 exemplaren als geschenk zouden moeten worden weggegeven aan personen zoals aangegeven door de schrijver, met als doel om ze in de media te publiceren.

Enkele personen die het boek als geschenk hebben ontvangen, zijn opgeroepen door het JIT om te worden gehoord over hun relatie met de schrijver en om te vragen of ze bereid waren het boek vrijwillig af te staan. Eén persoon heeft het boek afgestaan.

Na een advertentie van Boekhandel Vaco in de media, waarin kopers werden opgeroepen het boek terug te brengen, heeft één koper gehoor gegeven aan die oproep. Het OM benadrukt dat er geen opdracht is gegeven om kopers van het boek “Corruptie op het hoogste niveau – Zakendoen in Suriname” op te sporen. Bovendien is er ook geen opdracht gegeven om een journalist aan te houden of uit te zetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM reageert op controversieel boek over corruptie: Geen opdracht tot opsporen kopers