woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(2)

OM onderzoekt rechtmatigheid doden opstandelingen Pikin Saron

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

De advocaten mr. Milton Castelen, mr. Murwin Dubois en mr. Antoon Karg, die de nabestaanden van de overleden verdachten Dijksteel en Wolfjager juridisch bijstaan, zijn op 06 juni door het Openbaar Ministerie (OM) geïnformeerd over de zaak van de gebonden en gedoodde opstandelingen te Pikin Saron.

Er is hen medegedeeld dat de afdeling Onderzoek Personeels Zaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek verricht om vast te stellen of het vuurwapengeweld dat is aangewend bij de aanhouding en doden van bovengenoemde verdachten al dan niet binnen de perken van de wet heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

Voornoemde advocaten werden ook geïnformeerd dat de patholoog anatoom drs. Chan reeds obductie heeft verricht, maar dat de obductierapporten nog niet zijn ontvangen. Zodra deze zijn ontvangen, worden de advocaten op de hoogte gesteld over de doodsoorzaak. De advocaten zijn ook geïnformeerd dat drs. Chan over de nodige deskundigheid beschikt om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de doodsoorzaak.

In het obductierapport worden naast de doodsoorzaak ook de inwendige en/of uitwendige letsels die zijn waargenomen, duidelijk omschreven en als er verband is tussen de letsels en de dood. Het Openbaar Ministerie heeft in bovenvermelde zaak reeds een gerechtelijk vooronderzoek (GVO) gevorderd.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM onderzoekt rechtmatigheid doden opstandelingen Pikin Saron