zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

OM maakt skalians onschadelijk nabij Stoelmanseiland

lees ook ...

Integer financieel stelsel cruciaal voor economische stabili...

Een integer financieel stelsel speelt een cruciale rol bij het aantrekken van investeerders en het bevorderen van economische stabiliteit in een land. Dit is de mening van Harm Groot Kormelink, een ex...

Dichtbij Stoelmanseiland in het district Sipaliwini zijn 10 skalians in beslag genomen en daarna onbruikbaar gemaakt. Het gaat om 8 grote en twee kleine varende goudwinningsbedrijven. Het Openbaar Ministerie gaat door met bestrijding van milieucriminaliteit. Tussen 8 en 30 september is het OM met ondersteuning van het Nationaal Leger en het KPS het veld ingetrokken.

 Een groot deel aan de Surinaamse zijde van de rivieroever is zichtbaar reeds  onderworpen geweest aan goudwinningsactiviteiten, en daardoor totaal vernietigd. Op andere delen is men actief met goudwininngsactiviteiten.  In de toekomst zal dat negatieve effecten hebben voor mens en milieu, indien het doorgaat.

Ook pontons die grind ontginnen in de rivier dichtbij Herminakondre stonden op het water, waarvan één een vervallen vergunning van het jaar 2020 toonde. Deze ponton en alles wat daarbij hoort is in beslag genomen. De eigenaar wordt verwacht op Recherchepost Oost.

Een ander ponton is van een bekend bedrijf in Suriname, die waarschijnlijk in het bezit moet zijn van een vergunning. Ook de vertegenwoordiger moet zich met vergunning aanmelden bij Recherche Oost.

Het OM zal samen met het KPS en leden van het Nationaal Leger de uitvoering van deze taken voortzetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM maakt skalians onschadelijk nabij Stoelmanseiland