woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
5
(1)

OM maakt skalians onschadelijk nabij Stoelmanseiland

lees ook ...

Productie van koffiebonen in Suriname wordt verhoogd

 Coffee Mama van Daphne Breuker heeft het initiatief genomen om een proefstation te starten in Brokopondo voor het telen van Arabica koffiebonen. Het plan is te starten met tien landbouwers uit het ge...

Dichtbij Stoelmanseiland in het district Sipaliwini zijn 10 skalians in beslag genomen en daarna onbruikbaar gemaakt. Het gaat om 8 grote en twee kleine varende goudwinningsbedrijven. Het Openbaar Ministerie gaat door met bestrijding van milieucriminaliteit. Tussen 8 en 30 september is het OM met ondersteuning van het Nationaal Leger en het KPS het veld ingetrokken.

 Een groot deel aan de Surinaamse zijde van de rivieroever is zichtbaar reeds  onderworpen geweest aan goudwinningsactiviteiten, en daardoor totaal vernietigd. Op andere delen is men actief met goudwininngsactiviteiten.  In de toekomst zal dat negatieve effecten hebben voor mens en milieu, indien het doorgaat.

Ook pontons die grind ontginnen in de rivier dichtbij Herminakondre stonden op het water, waarvan één een vervallen vergunning van het jaar 2020 toonde. Deze ponton en alles wat daarbij hoort is in beslag genomen. De eigenaar wordt verwacht op Recherchepost Oost.

Een ander ponton is van een bekend bedrijf in Suriname, die waarschijnlijk in het bezit moet zijn van een vergunning. Ook de vertegenwoordiger moet zich met vergunning aanmelden bij Recherche Oost.

Het OM zal samen met het KPS en leden van het Nationaal Leger de uitvoering van deze taken voortzetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM maakt skalians onschadelijk nabij Stoelmanseiland