dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

OM handelt nu zaken buiten proces af

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

Artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht is geïmplementeerd. Het Openbaar Ministerie heeft hiermee het recht om vanaf maandag zaken buiten proces af te handelen.  Het gaat hierbij om zaken waarop een gevangenisstraf van zes jaar en minder staat. In aanmerking hiervoor komen zaken als bedreiging, vernieling, diefstal, eenvoudige mishandeling, verduistering, oplichting en opzetheling.

Volgens de Unit Public Relations van het OM is er de afgelopen periode  van gedachten gewisseld met de hulpofficieren van Justitie onder leiding van waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh. Instructies zijn gegeven om ervoor te zorgen dat de implementatie en afhandeling vlekkeloos verloopt.

Enkele voorwaarden hierbij  zijn het vergoeden van de geleden schade aan de benadeelde of vergoeding van een bedrag aan de staat. Alleen de verdachte die een strafbare feit heeft bekend, komt in aanmerking voor de afhandeling buiten proces. Er is ook aangegeven, dat de rechtstreeks belanghebbende, wordt geïnformeerd wanneer de hulpofficier van justitie namens het OM een strafzaak buiten proces afhandelt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM handelt nu zaken buiten proces af