vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

OM handelt nu zaken buiten proces af

lees ook ...

“Moeten wij met modder baden?”

“Waarmee moeten we koken, kleren wassen, moeten we met modder baden?” Zo verwoordt basja Eva van Erowarte de klacht van wanhopige moeders in verband met de waterproblematiek in verschillende inheemse ...

Artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht is geïmplementeerd. Het Openbaar Ministerie heeft hiermee het recht om vanaf maandag zaken buiten proces af te handelen.  Het gaat hierbij om zaken waarop een gevangenisstraf van zes jaar en minder staat. In aanmerking hiervoor komen zaken als bedreiging, vernieling, diefstal, eenvoudige mishandeling, verduistering, oplichting en opzetheling.

Volgens de Unit Public Relations van het OM is er de afgelopen periode  van gedachten gewisseld met de hulpofficieren van Justitie onder leiding van waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh. Instructies zijn gegeven om ervoor te zorgen dat de implementatie en afhandeling vlekkeloos verloopt.

Enkele voorwaarden hierbij  zijn het vergoeden van de geleden schade aan de benadeelde of vergoeding van een bedrag aan de staat. Alleen de verdachte die een strafbare feit heeft bekend, komt in aanmerking voor de afhandeling buiten proces. Er is ook aangegeven, dat de rechtstreeks belanghebbende, wordt geïnformeerd wanneer de hulpofficier van justitie namens het OM een strafzaak buiten proces afhandelt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM handelt nu zaken buiten proces af