maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
2
(1)

OM: Hakrinbank-directeur wordt niet strafrechtelijk vervolgd

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

Het Openbaar Ministerie (OM)heeft naar aanleiding van drie afzonderlijke aanklachten tegen de algemeen directeur (CEO) van de Hakrinbank N.V., een strafrechtelijk onderzoek opgestart. Daarbij zijn alle personen, die direct of indirect betrokken waren bij de zaak, gehoord. 

Dit onderzoek, dat vanwege uiteenlopende redenen langer heeft geduurd dan was gepland, leverde echter onvoldoende feiten en/of omstandigheden op om de directeur de status van verdachte te geven en in het verlengde daarvan de vervolging in te stellen. De strafzaak is formeel afgesloten, meldt het OM.

De verweten handelingen zouden eventueel gekwalificeerd kunnen worden onder de Wet Seksueel Molest op de werkplek, echter is deze wet nog niet in werking getreden.

Het OM heeft alle belanghebbenden verwittigd van haar beslissing. Aan hen is ook medegedeeld dat, indien zij zich niet kunnen verenigen met dit besluit, er civielrechtelijke alsook strafrechtelijke wettelijke interventies hiertegen mogelijk zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM: Hakrinbank-directeur wordt niet strafrechtelijk vervolgd