dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
0
(0)

OM gaat maatregelen treffen tegen verspreiders kwikdamp

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

Door de hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo-Noord, is het Openbaar Ministerie (OM) genoodzaakt om in verband met de bestrijding van milieu- criminaliteit, maatregelen hiertegen te treffen.

Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) is komen vast te staan dat er boven Paramaribo-Noord een hoge concentratie aan kwikdamp aanwezig is. Het blijkt ook dat vergunningen van de goudopkoop bedrijven aan geen enkele voorwaarde betreffende het milieuaspect, zijn gebonden.

Dit heeft gemaakt dat we nu te maken hebben met een hoge concentraties kwikdamp boven Paramaribo-Noord. Slechts enkele bedrijven houden rekening met het milieuaspect en hebben de nodige voorzieningen getroffen.

De hoge kwikdamp kan uiteindelijk verregaande gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid van de mens, waarbij nierfalen en ongezond geboren kinderen het gevolg van kunnen zijn.

Het OM zal de handen ineenslaan met alle belanghebbenden die kunnen meehelpen om deze vorm van milieucriminaliteit in te dammen. Binnenkort zal er aan tafel gezeten worden met hen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM gaat maatregelen treffen tegen verspreiders kwikdamp