maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

OM gaat maatregelen treffen tegen verspreiders kwikdamp

lees ook ...

Docenten van avondopleiding in beraad voor betaling lesurenv...

Een aanzienlijk aantal parttime en enkele voltijdse docenten van de Avondopleiding voor de Akte van Hoofdonderwijzer AOH (Hoofdakte) heeft dinsdag besloten tot actie over te ...

Door de hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo-Noord, is het Openbaar Ministerie (OM) genoodzaakt om in verband met de bestrijding van milieu- criminaliteit, maatregelen hiertegen te treffen.

Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) is komen vast te staan dat er boven Paramaribo-Noord een hoge concentratie aan kwikdamp aanwezig is. Het blijkt ook dat vergunningen van de goudopkoop bedrijven aan geen enkele voorwaarde betreffende het milieuaspect, zijn gebonden.

Dit heeft gemaakt dat we nu te maken hebben met een hoge concentraties kwikdamp boven Paramaribo-Noord. Slechts enkele bedrijven houden rekening met het milieuaspect en hebben de nodige voorzieningen getroffen.

De hoge kwikdamp kan uiteindelijk verregaande gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid van de mens, waarbij nierfalen en ongezond geboren kinderen het gevolg van kunnen zijn.

Het OM zal de handen ineenslaan met alle belanghebbenden die kunnen meehelpen om deze vorm van milieucriminaliteit in te dammen. Binnenkort zal er aan tafel gezeten worden met hen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM gaat maatregelen treffen tegen verspreiders kwikdamp