maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

OM eist 12 jaar cel tegen oud-Centrale Bankpresident Van Trikt

lees ook ...

Noodsituatie SEH; zoveel mogelijk drinken bij diarree

De regering, de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), kinderartsen, Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en andere deskundigen, hebben tijdens het spoedove...

Er is vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) 12 jaar celstraf geëist tegen voormalig president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt. Daarnaast is er ook een geldboete van SRD 500.000 geëist of 18 maanden gevangenisstraf.

Het OM vindt dat zijn zakenpartner en medeverdachte Ashween Angnoe 5 jaar achter de tralies moet met een boete van SRD 150.000 of een hechtenis van 12 maanden. Gevangenhouding is voor zowel Van Trikt als Agnoe geëist.

Het OM wil ook dat het onroerend goed van Orion Assurance & Advisors verbeurd verklaard moet worden. Angnoe is directeur van dit bedrijf en Van Trikt aandeelhouder. Op Van Trikt en Angnoe wordt daarnaast een vordering gelegd van 625.000 euro.

Vanwege de aangepaste coronamaatregelen waren de verdachten niet lijfelijk aanwezig op de zitting. Via de telefoon mochten ze de strafeis volgen. De verdediging zal op 29 juli reageren op de strafeis.

Het duo zit langer dan een jaar vast in verband met de vermeende financiële malversaties bij de moederbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM eist 12 jaar cel tegen oud-Centrale Bankpresident Van Trikt