donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4.7
(3)

Olievoorkomens in blok 58 ‘groter dan groot’

lees ook ...

The traffic patrols are active again when school begins

The traffic patrol training program for students which was stopped for three years has resumed this year. The traffic patrol will draw attention to the various crossing points in Suriname by means of ...

De oliemaatschappijen, die elk 50 procent hebben in blok 58, Apache en Total worden steeds enthousiaster over de oliereserves in dat gebied. Vier van de vijf succesvolle boringen voor de Surinaamse kust zijn in dat gebied.

Men is nu bezig om in twee van de vier putten, de werkelijke hoeveelheden vast te stellen. De omschrijving van deze reserves zijn ’groter dan groot’. “Wat ik zou willen aangeven is dat de uiteindelijke omvang van de voorkomens en productiepotentieel groot is. Ik denk dat ik een woord nodig heb dat groter is dan groot. Het is groot. Het is een groot blok dat we hebben ontdekt”, woorden van Eric Vosburgh, vice president exploratie van Apache.

Hij heeft niet veel informatie prijsgegeven over de verwachtingen, maar  ondertussen heeft investeringsbank Morgan Stanley vermoedens uitgesproken dat de voorkomens in blok 58 6,5 miljard vaten kan belopen. Vosburgh zei vorige week tijdens de Suriname Energy Oil & Gas Summit al dat de uiteindelijke resultaten bekendgemaakt zullen worden op het juiste moment. “Maar we gaan richting vaststelling.” Ondertussen gaat men in het blok verder met exploratie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOlievoorkomens in blok 58 'groter dan groot'