Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Olieboringen op zee van start in Suriname

Geplaatst

op

Drill

Boorcontractor Stena heeft aangegeven een contract op zak te hebben van  Tullow Oil Suriname BV voor het boren van één bron op zee in blok 47. Volgens boorcontractor Stena zal het Stena Forth boor platform eind december of begin januari naar Suriname gebracht worden. De operaties zullen dan in januari of februari 2021 starten.

Eerder dit  jaar had Tullow oil laten weten dat het zou gaan starten met boren in het veelbelovende (Goliathberg-Voltzberg) noordelijk deel van blok 47.  Blok 47 is deel van het Suriname-Guyana stroomgebied en ligt ongeveer 260 kilometer noordelijk van Suriname. Tullow Oil Suriname BV heeft sinds 2010 een contract met Staatsolie Suriname lopen voor het boren van een bron in Blok 47 – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fancy
donderdag 3 september 2020 07:16

Boor en breng geld geluk moeten we hebben dat olie niet gratis word omdat het teveel is. Want vroeger werden de landen rijk aan olie nu niet meer Venezuela heeft olie maar het volk is arm.

Roepia
donderdag 3 september 2020 10:01

Dit zal de grootste (en is nu al) vloek zijn voor de surinamers.
Als het geld zal stromen, stroomt het de zakken in van degenen die dan aan het bewind zijn.

R. Jackson
donderdag 3 september 2020 18:25

Hier over zou de regering eens openheid van zaken moeten geven.
Hoeveel zal dit opleveren en wat gaat daar mee gebeuren.

Albert Wpudstra
donderdag 3 september 2020 23:08

Wanneer de Surinaamse Bevolking opstaat en de Politiek onderdruk zet openheid gegeven dan moeten zij dat doen. Anders publiceren via de Telegraaf in Nederland om zo steun te verkrijgen. Er zijn heel veel Nederlanders die hun hart in Suriname hebben het land lief hebben als een geboren Surinamer.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Albert Wpudstra
Kees
donderdag 3 september 2020 23:16

Laat Nederland alles beheren . En zijn deel nemen en Suriname helpen opbouwen met wegen bruggen treinen dijken landbouw luchthavens havens. Export geef alles aan Nederland en Suriname word een rijk land

Risj
vrijdag 4 september 2020 00:09

@Kees. Alles(Suriname) was al een jaar of 300 van Nederland en Suriname is nooit rijk geworden. Er is geen ene brug gebouwd hier. Suriname was gewoon een groot dorp. Wie wel vele wegen en bruggen heeft gebouwd in het eigen land en rijk is geworden over de ruggen en met het zweet en bloed van onze voorouders, is Nederland. Wat u aanraadt is op zijn Surinaams gezegd: Poti puspusi luku merki en op zijn Nederlands: De kat op het spek binden!Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen