donderdag 30 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Olie- & Gasopleiding Natin voor afgestudeerden van specifieke richtingen

lees ook ...

Suriname actualiseert nationale strategie voor biodiversitei...

Tijdens de recente 4e Subsidiary Body on Implementation (SBI) vergadering in Nairobi, Kenia, heeft Suriname verslag uitgebracht over de geactualiseerde Nationale Strategie voor Biodiversiteit en Actie...

Na maandenlange voorbereiding kon woensdag jongstlede een informatiedag worden gehouden voor de nieuwe Olie- en Gasopleiding op het Natin. Meer dan 150 studenten bezochten deze informatiedag georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en internationale oliebedrijven. Bij voldoende belangstelling zal er een selectietoets worden afgenomen, om een keuze te maken. De opleiding duurt anderhalf jaar.

Deze opleiding is opgezet door het Natin in samenwerking met Staatsolie, met als doel de ontwikkeling van kennis en vaardigheden bij het uitvoeren van werkzaamheden in de olie- en gasindustrie en de spin-off sectoren te monitoren.

Dertig studenten, en wel tien per studierichting, zullen als eerste groep starten met deze opleiding. Afgestudeerden van het Natin werden op de informatiedag voorbereid op de mogelijkheden die zij hebben om deel uit te maken van deze industrie.

De infosessie belichtte de scope van de opleiding, de omstandigheden waaronder er in de offshore-industrie gewerkt wordt en de eisen die gesteld worden op het gebied van veiligheid, werkethiek en gezondheid, aldus informatie van Staatsolie.

Natin afgestudeerden van de studierichtingen Procestechniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek-energie komen in aanmerking voor deze studie.

Staatsolie wil hiermee het percentage van Surinamers en  bedrijven, dat producten en diensten aan de offshore olie- & gasindustrie kan leveren,  vergroten. Deze activiteiten maken deel uit van het Local Content Development.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOlie- & Gasopleiding Natin voor afgestudeerden van specifieke richtingen