donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
2.9
(8)

Oli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op 04 augustus op de regerings persconferentie aangegeven dat de samenleving ondersteund zal worden met de kosten van brandstofverbruik. De regering gaat autobezitters subsidiëren met brandstof. Hiervoor een is een Oli Moni-model ingesteld dat medio augustus in uitvoering gaat.

Viren Ajodhia, adviseur op het ministerie van Financiën en Planning legde uit wat Oli-Moni inhoud. “De focus is om de middenklasse tegemoet te komen met subjectsubsidie”. Ajodhia accentueerde dat bezitters van voertuigen in de categorie P1, P2 en P3 in aanmerking zullen komen voor subsidie. “Het gaat om ruim 133000 voertuigen. Ook komen ongeveer 24000 bromfietsen hiervoor in aanmerking. Bussen, vrachtwagen en boten zullen op een andere manier worden tegemoetgekomen”, aldus de overheidsfunctionaris.

Er is voor ‘Oli-Moni’ een speciale website gebouwd, waar men zich kan registeren. In augustus zal het project als pilot ingaan. Na de testfase wordt eenieder per 01 september in de gelegenheid gesteld om zich te registeren. “Een persoon mag slechts één voertuig  registeren. De autobezitter moet een rijbewijs hebben en het voertuig moet verzekerd zijn op naam van de bezitter.

Na goedkeuring krijgt de persoon een QR-code met pincode toegestuurd op zijn mobiel. Per maand zal er een vast bedrag worden gestort en je kan dan met je mobiele telefoon gaan tanken bij het pompstation”, legt de financiën-medewerker uit. In december zal het project geëvalueerd worden. Oli-Moni is een subjectsubsidie en kan gezien worden als aanzet van de regering om geleidelijk de subsidie op brandstof af te bouwen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

17 REACTIES

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren