maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

OKB krijgt informatie over Verkiezingsorganisatie

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft op vrijdag 14 mei sessies georganiseerd over de verkiezingsorganisatie, verkiezingswerkzaamheden, verkiezingsvoorlichting en trainingen die tijdens het verkiezingsproces worden verzorgd. Het initiatief voor de uiteenzetting kwam van de Commissie Centraal Bureau voor Burgerzaken van het OKB. Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen (ASV) van het ministerie van Binnenlandse Zaken nam het verzorgen van deze sessies voor haar rekening op uitnodiging van het OKB.

OKB-voorzitter, Samseerali Sheik-Alibaks gaf in zijn welkomstwoord aan dat om toezicht te houden, kennis van de activiteiten, processen en procedures die daarvoor gelden van groot belang zijn. “Het OKB is bij wet de instantie die toezicht houdt op de algemene-, vrij- en geheime verkiezingen en de uitslag van de verkiezingen bindend verklaart.”

Tijdens de bijeenkomst in het Lalla Rookh-gebouw ging directeur Nasier Eskak van BiZa in op de wettelijke taakstelling van het ministerie en de verkiezingswerkstructuur met verschillende actoren zoals de werkgroepen, interdepartementale commissies, de beleidscommissie, het managementteam, de directeur en minister van BiZa, de onderraad verkiezingen, het OKB, het CHS en de hoofdstembureaus en stembureaus.

Rihanto Hardjopawiro, hoofd ASV, belichtte de drie belangrijke fasen in het verkiezingsproces te weten: de postelectorale fase, waarin de organisatie nu zit; de pre-electorale fase en de electorale fase. Ook ging hij in op de verschillende werkzaamheden die in de verschillende fasen worden uitgevoerd.  Sabitrie Gangapersad van het ASV ging vervolgens in op het voorlichtingstraject en de trainingen die worden verzorgd aan de verschillende verkiezingsactoren en organen op weg naar de verkiezingen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOKB krijgt informatie over Verkiezingsorganisatie