woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

OKB en districtscommissaris bespreken rol en voorbereidingen voor verkiezingen 2025

lees ook ...

Wanbetaling leidt tot arrestatie van Surinaamse ondernemer F...

De Surinaamse politie heeft ondernemer Furgill P. gearresteerd en in hechtenis genomen wegens wanbetaling, nadat drie personen recentelijk aangifte tegen de 38-jarige man hadden gedaan. In het eers...

Op uitnodiging van Samseerali Sheikh-Alibaks, de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), vond er een overleg plaats met de deken der districtscommissarissen (dc’s), Shafiek Goelaman. Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en stelt de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast. “Het werk gaat gedurende de periode tussen twee nationale verkiezingen gewoon door”, zei Sheikh-Alibaks.

Bij het gesprek met dc Goelaman van Wanica-Zuidoost werd uitgebreid gesproken over de te houden verkiezingen van 2025. OKB-voorzitter Sheikh-Alibaks benadrukte dat de ontmoeting gericht was op nadere kennismaking, het uitwisselen van belangrijke informatie en het maken van werkafspraken. Er werd zowel aandacht besteed aan de rol en het functioneren van het OKB als aan de taken en functies van de dc’s in het verkiezingsproces.

Dc Goelaman toonde zich tevreden over het gesprek met de OKB-voorzitter en gaf aan dat er onder de districtscommissarissen een grote behoefte is aan informatievoorziening, vooral omdat een groot deel van hen voor het eerst verkiezingen zal organiseren. Er is afgesproken dat het OKB in groter verband een bijeenkomst zal organiseren met het korps dc’s en andere betrokkenen bij de verkiezingen.

Hierbij zal dieper worden ingegaan op de verschillende rollen die zij moeten vervullen bij de organisatie van de verkiezingen. Ook zal het gewijzigde kiesstelsel worden besproken, evenals de knelpunten die zijn ervaren bij eerdere verkiezingen en hoe deze kunnen worden opgelost.

“Suriname heeft nationaal en internationaal een goede reputatie als het gaat om de organisatie van verkiezingen. Het is van groot belang om die reputatie hoog te houden. Samenwerking en goede communicatie zijn daarbij essentieel. Het OKB zal, in overeenstemming met zijn wettelijke taken en bevoegdheden, de pre-electorale activiteiten en ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen”, aldus OKB-voorzitter Sheikh-Alibaks.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOKB en districtscommissaris bespreken rol en voorbereidingen voor verkiezingen 2025