Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

OIC secretaris-generaal ziet potentie in Suriname

Geplaatst

op

Iyad Ameen Madani, secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische samenwerking (OIC) ziet veel potentie in Suriname en liet weten onder de indruk te zijn van het land. Hij haalde aan dat de diversiteit in volkeren, culturen en religies die in vrede naast elkaar leven een voorbeeld zijn voor vrede en veiligheid in deze regio. Madani zou in de toekomst graag meer samenwerking tussen het OIC en Suriname zien.

De topman van het OIC heeft een kort tweedaags bezoek gebracht aan Suriname en heeft onder meer gesproken met de minister van buitenlandse zaken Niermala Badrising. De reden van het bezoek was om de relatie uit te diepen tussen Suriname en de OIC. Ook werd er gesproken over de lening van 1,8 miljard Amerikaanse dollar. Madani heeft ook gesprekken gevoerd met verschillende religieuze organisaties, het bedrijfsleven en met president Bouterse. Suriname zou volgens Madani goed kunnen fungeren als brug tussen de OIC, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De topman ziet een mogelijkheid om van Suriname een centrum van financiële, technische en fysieke integratie te maken. Ook liet hij weten dat Suriname veel potentie heeft in de agrarische sector.

Volgende maand zal er een delegatie van de Islamic Development Bank (ISDB) naar Suriname komen. Tijdens dit bezoek zal waarschijnlijk ook duidelijk worden wanneer de miljardenlening overgemaakt zal worden.
Madani zou graag zien dat er ooit eens een OIC bijeenkomst gehouden wordt in Suriname. Tot op heden zijn SUriname en Guyana de enige OIC leden in Zuid-Amerika. Madani vertrouwt erop dat ook Guyana de band met het OIC wil gaan versterken. Door deze ‘driehoeksrelatie’ tussen Suriname, Guyana en de OIC, kan er gemakkelijker fysiek geïntegreerd worden. Madani merkt op dat Suriname een financieel een handelscentrum kan worden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen