Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

OIC secretaris-generaal ziet potentie in Suriname

Geplaatst

op

Iyad Ameen Madani, secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische samenwerking (OIC) ziet veel potentie in Suriname en liet weten onder de indruk te zijn van het land. Hij haalde aan dat de diversiteit in volkeren, culturen en religies die in vrede naast elkaar leven een voorbeeld zijn voor vrede en veiligheid in deze regio. Madani zou in de toekomst graag meer samenwerking tussen het OIC en Suriname zien.

De topman van het OIC heeft een kort tweedaags bezoek gebracht aan Suriname en heeft onder meer gesproken met de minister van buitenlandse zaken Niermala Badrising. De reden van het bezoek was om de relatie uit te diepen tussen Suriname en de OIC. Ook werd er gesproken over de lening van 1,8 miljard Amerikaanse dollar. Madani heeft ook gesprekken gevoerd met verschillende religieuze organisaties, het bedrijfsleven en met president Bouterse. Suriname zou volgens Madani goed kunnen fungeren als brug tussen de OIC, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De topman ziet een mogelijkheid om van Suriname een centrum van financiële, technische en fysieke integratie te maken. Ook liet hij weten dat Suriname veel potentie heeft in de agrarische sector.

Volgende maand zal er een delegatie van de Islamic Development Bank (ISDB) naar Suriname komen. Tijdens dit bezoek zal waarschijnlijk ook duidelijk worden wanneer de miljardenlening overgemaakt zal worden.
Madani zou graag zien dat er ooit eens een OIC bijeenkomst gehouden wordt in Suriname. Tot op heden zijn SUriname en Guyana de enige OIC leden in Zuid-Amerika. Madani vertrouwt erop dat ook Guyana de band met het OIC wil gaan versterken. Door deze ‘driehoeksrelatie’ tussen Suriname, Guyana en de OIC, kan er gemakkelijker fysiek geïntegreerd worden. Madani merkt op dat Suriname een financieel een handelscentrum kan worden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |