dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

OHM organiseert Gezondheidsbeurs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

lees ook ...

Extra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs

Er is extra controle nodig binnen de betalingscyclus van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur (MinOWC). Bij enkele leerkrachten zorgt dit voor betalingsproblemen. Het gaat om extra uren...

In het kader van de herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie organiseert de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) van 1 tot 5 juni een Gezondheidsbeurs in de Anthony Nesty Sporthal. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, dat op vrijdag 19 mei 2023 tijdens een persbriefing informatie heeft verstrekt over deze beurs.

Op de Gezondheidsbeurs zullen verschillende ziekenhuizen, bedrijven en beoefenaars van alternatieve geneeskunde (oso dresi) aanwezig zijn. Aangezien het ministerie zich richt op preventieve zorg, is het thema van de beurs: ‘Kies bewust, leef gezond’. Het doel hiervan is om de samenleving, met name mensen van Hindoestaanse afkomst, bewuster te maken van hun voedingskeuzes.

“Met voldoende informatie kunnen bepaalde ziekten worden voorkomen”, stelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij benadrukt echter dat het verstrekken van informatie op zichzelf niet betekent dat mensen hun gedrag zullen veranderen. “Mensen moeten zich bewust worden van hun keuzes en gedrag. Pas dan kunnen veranderingen worden gestimuleerd”, aldus de minister.

“Bij OHM streven we naar een gezond leven en gezond blijven”, zegt Bhagwanpersad Gangaram Panday, bestuurslid van OHM en tevens voorzitter van de commissie ter herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Hij roept de hele gemeenschap op om de beurs in grote getale te bezoeken gedurende de komende maand. Op de website van Stichting OHM, die dagelijks wordt bijgewerkt, is veel informatie beschikbaar voor geïnteresseerden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOHM organiseert Gezondheidsbeurs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie