zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ogane introduceert kunststof gasflessen voor kookgas met transparante design

lees ook ...

Criminaliteit en veiligheidsrisico’s door verlaten gebouwen:...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat er strengere maatregelen genomen zullen worden tegen eigenaren van verlaten en overwoekerde percelen en gebouwen. Dit initiatie...

Ogane, de tak van de EBS die verantwoordelijk is voor de import en verkoop van kookgas, heeft een geleidelijke overgang ingezet van traditionele stalen gasflessen naar kunststof gasflessen. Deze nieuwe flessen zijn lichter om te dragen, hebben een moderner uiterlijk en zijn transparant, waardoor je met het blote oog kunt zien hoeveel gas er nog in zit.

Vincent Babel, manager bij Ogane, deelt mee dat het bedrijf de afgelopen twee jaar een proefproject heeft uitgevoerd met de zogenaamde ‘composiet flessen’. De volledige overstap naar deze gasflessen zal afhangen van de acceptatie ervan door de samenleving: “We hopen dat de klanten het omarmen. We gaan het niemand opleggen. We gaan de klanten wel de voordelen ervan uitleggen.”

De nieuwe gasflessen hebben een binnenkant van vezels om het vloeibare gas te isoleren, terwijl de behuizing van plastic is gemaakt. “Het is licht, ziet er esthetisch veel beter uit, de wanden zijn wat doorzichtig,” aldus Babel. “Dus je kan zien hoeveel vloeibaar propaan je nog in de fles hebt. Het roest niet en is goedkoper in onderhoud.” Hij merkt op dat deze technologie al twintig jaar wereldwijd wordt gebruikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOgane introduceert kunststof gasflessen voor kookgas met transparante design