maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

OGA plant 125.000 bomen in alle districten met uitzondering van Sipaliwini

lees ook ...

Criminaliteit en veiligheidsrisico’s door verlaten gebouwen:...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat er strengere maatregelen genomen zullen worden tegen eigenaren van verlaten en overwoekerde percelen en gebouwen. Dit initiatie...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken heeft het ambitieuze project ‘Planting One Million Trees in 5 Years’ gelanceerd. President Chandrikapersad Santokhi sprak tijdens de lancering op 24 mei 2022 over het duurzame karakter van het project, dat gericht is op toekomstige generaties.

Ter gelegenheid van de start werden enkele bomen geplant langs de Helena Christina- en Poerwodadiweg in het district Wanica. Het OGA heeft als doel om 125.000 bomen te planten in alle districten, met uitzondering van Sipaliwini. De focus ligt op het vergroenen van urbane gebieden, inclusief de binnenstad. President Santokhi benadrukte in zijn toespraak dat de voordelen van het planten van bomen pas op lange termijn zichtbaar worden.

“We planten voor de toekomst. Bij duurzame projecten zijn de vruchten niet direct zichtbaar. Van de boom van stabilisatie die eerder was geplant, zien wij nu pas de vruchten van economische- en koersstabilisatie,” aldus de president.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende ministeries, waaronder Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ruimtelijke Ordening en Milieu, Regionale Ontwikkeling en Sport, en het Instituut van de First Lady. OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh kondigde aan dat het ‘Prani Yu Dyari’-project van de First Lady onderdeel zal zijn van deze groene initiatief, waarbij elk huishouden een fruitboom kan ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOGA plant 125.000 bomen in alle districten met uitzondering van Sipaliwini