dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

OGA personeel leert composteren

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) onlangs een training verzorgd voor medewerkers van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW). Dit wordt gedaan in het kader van de loopbaan ontwikkeling van de medewerkers voor meer professionaliteit in het werk.

Vanwege te weinig toegang tot opleiding op dit gebied op voj scholen in Suriname, neemt de overheid waarschijnlijk veel ongeschoolden op het gebied van planten en composteren in dienst. Dit verandert nu hopelijk ten goede met het nieuwe aan het normale leven aangepaste schoolsysteem van minister Levens van Onderwijs.

Tijdens de training werden de OGA-medewerkers breedvoerig ingelicht over wat compostering precies inhoudt, de stappen die gevolgd dienen te worden voor kwalitatief compostmateriaal en welk materiaal het best daarvoor gebruikt kan worden. In de komende periode zullen meerdere, maar diverse trainingen worden gegeven aan de medewerkers van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken.

Het ministerie van LVV beschikt over de deskundigheid en wil die graag te delen met verschillende overheidsinstanties die met het onderhavige bezighouden. Onderwerpen zoals gewasbescherming en plantenteelt zullen steeds aan de orde komen ter verbetering van de dienstverlening en productie.

Ter afsluiting werd er een filmpje afgespeeld, genaamd “Aanmaak traditionele compost”, waarin het heel proces van het begin tot het eindproduct wordt vertoond. De OGA-medewerkers zijn bijzonder ingenomen met de geboden mogelijkheid en kijken reikhalzend uit naar de vervolgtrainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOGA personeel leert composteren