donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

OGA en partners bundelen krachten voor Wereld Schoonmaakdag in Lelydorp

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

Ter ere van Wereld Schoonmaakdag op 16 september hebben verschillende organisaties zich verenigd om diverse gebieden in het hele land schoon te maken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het bewustmaken van mensen over het belang van een schone omgeving voor het welzijn van de mens. Een van de gebieden die aangepakt is, is Lelydorp.

De Jongerenraad van Wanica heeft in samenwerking met Stichting SuReSur (Support Recycling Suriname) en het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) de schoonmaakactie daar uitgevoerd. Raweena Tedjoe, districtsraadslid van Wanica en coördinator van de bewustwordingscampagne rondom Wereld Schoonmaakdag, benadrukt dat deze campagne voortgezet moet worden en dat met name jongeren hierbij betrokken moeten worden. Dit is essentieel om een betere toekomst te waarborgen.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh benadrukt dat een schoon milieu de basis vormt voor goede preventieve zorg. Hij voegt eraan toe dat OGA dagelijks bezig is met het ophalen van vuil, maar dat het behouden van een schone omgeving een uitdaging is. “Hiervoor hebben we de samenleving nodig,” benadrukt de OGA-directeur.

Hij roept iedereen op om verantwoordelijk om te gaan met afval. “Afvalbeheer is van groot belang en daarvoor zijn we gezamenlijk verantwoordelijk als we een schone omgeving en milieu willen behouden,” aldus Gangabisoensingh.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOGA en partners bundelen krachten voor Wereld Schoonmaakdag in Lelydorp