woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
4.8
(6)

Officier van Justitie ontslagen na drugszaak

lees ook ...

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen act...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk acti...

De procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh heeft officier van justitie (ovj) Bibian Tjin Liep Shie ontheven van haar taken. Er wordt gemeld dat haar toegang tot het gebouw ook is ontzegd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over dit besluit.

Het personeel van het OM heeft echter schriftelijk bericht gekregen dat Tjin Liep Shie op non-actief is gesteld. Dit komt naar aanleiding van een langlopend onderzoek naar een drugszaak in Kaaimangrasi, waarbij ook politiefunctionarissen, waaronder leden van het Arrestatie Team, betrokken zouden zijn. Verscheidene personen zijn daarom geschorst.

Er zijn naar verluidt sterke bewijzen tegen de betrokken functionarissen, wat heeft geleid tot de noodzaak om hen tijdelijk uit hun functie te ontheffen. Een gerechtelijk vooronderzoek is inmiddels gestart naar deze zaak.

In juni 2021 werd een hoeveelheid van 490 kg cocaïne onderschept, waarbij een uitgebrand vliegtuig werd aangetroffen. Destijds waren er nog geen verdachten geïdentificeerd in verband met deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOfficier van Justitie ontslagen na drugszaak