maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Officier van Justitie geschorst na verdachtmakingen in drugszaak-Kaaimangrasi

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Officier van Justitie Bibian Tjin Liep Shie is formeel geschorst op basis van een resolutie, nadat zij de status van verdachte heeft gekregen van de rechter-commissaris in het lopende Gerechtelijk Vooronderzoek naar de drugszaak-Kaaimangrasi. De verdenking omvat mogelijke betrokkenheid bij strafbare feiten, waaronder money laundering. De schorsing, uitgevoerd op basis van de Personeelswet, volgde op een verzoek van de Procureur-generaal en de voordracht van de Minister van Justitie en Politie.

In maart werd de officier al ontheven uit haar functie en werd haar de toegang tot het parket ontzegd. Met de schorsing zijn nu ook haar dienstwapen en -telefoon ingenomen. Hoewel ook de persoonsbeveiliging normaliter zou worden ingetrokken, heeft de Minister van Justitie en Politie ervoor gekozen om dit niet te doen. De verdachte wordt nu door de Staat verder beveiligd.

Jij

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOfficier van Justitie geschorst na verdachtmakingen in drugszaak-Kaaimangrasi