dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Officiële datum voor Ied-Ul-Adha gevierd op 16 Juni

lees ook ...

VIDS benadrukt belang van zelfbeschikking voor inheemse volk...

De eerste online sessie over zelfbeschikkingsrecht vindt vanmiddag om 17:00 uur plaats ter voorbereiding op het Nationaal Inheems Congres, dat op 7 augustus in het Lallarookh gebouw zal plaatsvinden. ...

Het Ied-Ul-Adha feest, ook bekend als het offerfeest, wordt dit jaar gevierd op zondag 16 juni. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) verzekert dat organisaties die op deze dag het feest vieren gerust kunnen slachten, omdat keurmeesters van Landbouw Veeteelt en Visserij aanwezig zullen zijn op de geregistreerde locaties.

Minister Somohardjo legt uit dat het gebruikelijk is dat het ministerie elk jaar moslimorganisaties om advies vraagt voor het vaststellen van de nationale feestdag. “Ook dit jaar was dat niet anders,” benadrukt hij. Er is advies gevraagd aan de drie grote moslimorganisaties: de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA), en de Madjilies Moeslimien Suriname (MMS). Op basis van de meerderheid is besloten om het offerfeest op 16 juni te houden.

Voor de SMA valt de dag van het Ied-Ul-Adha feest op maandag 17 juni. Minister Somohardjo, die zelf ook tot de SMA behoort, zegt dat hij zowel op zondag als maandag het feest zal vieren, aangezien het drie dagen duurt. Het is een van de twee belangrijkste dagen voor moslims. “Op deze dag leren wij over offervaardigheid, bereidheid tot offeren en gehoorzaamheid,” aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOfficiële datum voor Ied-Ul-Adha gevierd op 16 Juni