Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oeververbinding tussen Suriname en Guyana

Geplaatst

op

Albert Ramdin

Voor de brug over de Corantijn rivier die gebouwd zal worden tussen Suriname en Guyana waar President Chandrikapersad Santokhi van Suriname en President Irfaan Ali van Guyana hun intentie over hadden uitgesproken, is nog geen streefdatum vastgesteld.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat er nog moet worden uitgestippeld waar de brug moet komen, hoe de financiering zal geschieden en volgens wat voor ontwerp de brug gebouwd zal worden. Een intentie hebben betekent niet dat het direct gebeurt, geeft de minister aan. Hij kan daarom nog niet aangeven binnen welke termijn de bouw zal starten, maar er wordt wel direct gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het bouwen van de brug. Ramdin geeft aan dat deze brug behalve een fysieke brug ook een mentale brug wordt en dat bruggen de consequentie hebben dat er heel wat economische bedrijvigheid plaats zal vinden tussen de door de brug verbonden landen.

De minister geeft nog een belangrijk voordeel van de te bouwen brug aan. Wanneer er een connectie is tussen Guyana en Suriname en tussen Suriname en Frans-Guyana, dan is de hele Noord-oostelijke kust van Zuid-Amerika weer opengesteld. Dit zal bijdragen tot meer samenwerking, meer culturele uitwisseling en meer begrip voor elkaar. – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen