donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Occupanten moeten zelf bergingskosten achtergelaten goederen betalen

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

De (ex) occupanten  hebben tot deze week gekregen van de politie om hun achtergelaten goederen af te halen. Hierna zullen de meubels, electronica, en bouwmaterialen, worden opgeslagen ergens waar men bergingskosten moet betalen bij het afhalen. Dit zei politiecommissaris Stanley Changoer, tijdens een persconferentie van het Korps Politie Suriname.

De occupanten zijn verwijderd uit het Dalian II project. Nu heeft de SPSB gezorgd voor bewaking vanuit een securitybedrijf om herhaling te voorkomen. De politie surveillance in het project is nu ook optimaal. Elf personen zijn zaterdag aangehouden en voorgeleid bij de hulpofficier. Deze groep is door het Parket vrijgelaten met duidelijke afspraken.

De politie is door de gemeenschap verweten, omdat velen graag de politie direct na aangifte hadden zien optreden. Korpschef Roberto Prade zegt dat de politie na de meldingen zich eerst is gaan oriënteren. Zij hebben toen hun huiswerk gemaakt, om daarna op te treden.  De Korpschef vindt het kritiek op de politie onterecht. “We waren ook afhankelijk van informatie van derden,” zei Prade. De politie is in contact gebleven met informanten.

“De zaak is daar schoongeveegd,” zei hij. Het was een gezamenlijk optreden van de politie, de brandweer en zelfs de Militaire Politie aanwezig. Het lijkt voor Prade erop dat men de politie  wilde zien slaan om dan te kunnen praten van ‘politieoptreden’. De occupanten de gelegenheid geven om zich te verwijderen uit het project, is ook optreden, meldt Prade.

Bij grootschalig optreden zoals deze gaat de politie verantwoord te werk, om te voorkomen dat er iets misgaat, en dat moet goed voorbereid zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOccupanten moeten zelf bergingskosten achtergelaten goederen betalen