zaterdag 10 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Occupanten Dalianproject worden door politie ontruimd

lees ook ...

Brokopondo krijgt 02 auto’s van Zijing, voorheen I am ...

De onderneming Zijing die de mijnbouwonderneming Iam Gold kocht, heeft aan districts-commissaris Ludwig Mendelzoon van het district Brokopondo twee auto's Toyota Hilux bouwjaar 2012 gedoneerd. De over...

Op het Dalianproject in Paramaribo-Noord zijn verschillende politie-eenheden en leden van de Militaire Politie (MP) bezig met het ontruimen van de occupanten. Echter is niemand aangetroffen. Vermoedt wordt dat de mensen een tip hebben gekregen en de plaats hebben verlaten, voordat de politie-eenheden op locatie arriveerden. De politie heeft alle spullen die de groep heeft achtergelaten meegenomen.

De wetsdienaren zullen het project niet zomaar verlaten, maar natrekken welke personen wel over de geldige papieren beschikken. “Wie niet kan aantonen  eigenaar te zijn van de huizen, zal de plek moeten verlaten,” zegt politie-inspecteur Audrey Beeldstroo-Haimé.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en regeringsadviseur Gregory Rusland hebben eerder aangegeven, dat occupatie niet zal worden getolereerd. In het parlement had de vp donderdag aangegeven, dat als de mensen vrijdag niet waren vertrokken er zou worden opgetreden door de politie. Er zal gekeken worden naar andere mogelijkheden om het vraagstuk van woningnood op te lossen, zei hij.

In de samenleving is veel ophef ontstaan over deze occupatie. Er wordt door sommigen beweerd dat Abop-topper Joel ‘Bordo’ Martinus achter de occupatie staat. Echter heeft Bordo iedere betrokkenheid ontkend.

Verschillende parlementariërs hebben hun bezorgdheid uitgesproken in het parlement en vonden dat de regering moet optreden tegen de groep die zich huizen en percelen die aan anderen zijn toegewezen hebben toegeëigend. Occupatie mag niet getolereerd worden, werd aangegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOccupanten Dalianproject worden door politie ontruimd