vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Occupanten Dalianproject worden door politie ontruimd

lees ook ...

VP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft personen van alle etnische groepen opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de mar...

Op het Dalianproject in Paramaribo-Noord zijn verschillende politie-eenheden en leden van de Militaire Politie (MP) bezig met het ontruimen van de occupanten. Echter is niemand aangetroffen. Vermoedt wordt dat de mensen een tip hebben gekregen en de plaats hebben verlaten, voordat de politie-eenheden op locatie arriveerden. De politie heeft alle spullen die de groep heeft achtergelaten meegenomen.

De wetsdienaren zullen het project niet zomaar verlaten, maar natrekken welke personen wel over de geldige papieren beschikken. “Wie niet kan aantonen  eigenaar te zijn van de huizen, zal de plek moeten verlaten,” zegt politie-inspecteur Audrey Beeldstroo-Haimé.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en regeringsadviseur Gregory Rusland hebben eerder aangegeven, dat occupatie niet zal worden getolereerd. In het parlement had de vp donderdag aangegeven, dat als de mensen vrijdag niet waren vertrokken er zou worden opgetreden door de politie. Er zal gekeken worden naar andere mogelijkheden om het vraagstuk van woningnood op te lossen, zei hij.

In de samenleving is veel ophef ontstaan over deze occupatie. Er wordt door sommigen beweerd dat Abop-topper Joel ‘Bordo’ Martinus achter de occupatie staat. Echter heeft Bordo iedere betrokkenheid ontkend.

Verschillende parlementariërs hebben hun bezorgdheid uitgesproken in het parlement en vonden dat de regering moet optreden tegen de groep die zich huizen en percelen die aan anderen zijn toegewezen hebben toegeëigend. Occupatie mag niet getolereerd worden, werd aangegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOccupanten Dalianproject worden door politie ontruimd