zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

OBS kijkt uit naar 17 mei na afspraken van januari

lees ook ...

Politie attache van Brazilië bezoekt korpschef

Daniel Ladeira, de nieuwe Braziliaanse Politie Attache, Federale Politie Commissaris bracht op vrijdag 10 mei jongstleden een kennismakingsbezoek aan de Korpschef van het Korps Politie Suriname Bryan ...

De Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS), verantwoordelijk voor het schoolvervoer, reageert sterk op de uitspraken van Onderwijsminister Henry Ori. Tijdens een persconferentie heeft de organisatie tegenargumenten gepresenteerd tegen de beweringen van Ori, waaronder zijn beschuldiging dat de OBS een chantagepolitiek voert, de overheid uitbuit, dat de prestaties ‘nul komma nul’ zijn en dat de OBS een politieke agenda nastreeft. Ook wordt betwist dat er een afspraak is gemaakt dat bepaalde toelagen op de 17e van elke maand zouden worden uitbetaald.

Een week geleden deed Ori deze uitspraken tijdens het programma ‘To The Point’ op Apintie Televisie. Antonius Pokie, voorzitter van de OBS, ondersteund door buschauffeurs, heeft tijdens de persconferentie verklaard dat de uitspraken van de minister ongegrond zijn. Allereerst klopt het niet dat er sprake zou zijn van uitbuiting: de huidige betalingen en tarieven van de overheid zijn verre van voldoende om de operationele kosten te dekken. Het is onmogelijk om de kwaliteit van het transport te verbeteren en nieuwe bussen aan te schaffen vanwege de hoge valutakoersen, waarbij de overheid geen hulp biedt. De focus ligt op het onderhouden van het bestaande wagenpark, wat op zichzelf al een uitdaging is.

Het meest pijnlijke aspect is volgens Ori dat de prestaties ‘nul komma nul’ zijn. Pokie benadrukt dat, afhankelijk van de route, sommige buschauffeurs al om 3 uur ‘s ochtends moeten vertrekken om de files voor te zijn. Er wordt keihard gewerkt om het schoolvervoer te garanderen, benadrukt hij. Ook weerlegt hij de beschuldiging van ‘chantagepolitiek’. Integendeel, de leden voelen zich gedwongen om periodiek actie te ondernemen om al lang beloofde betalingen te ontvangen.

Pokie heeft documenten overhandigd waarin staat dat volgens afspraken die in januari van dit jaar zijn gemaakt, betalingen uiterlijk op de 17e moeten plaatsvinden. We kijken nu uit naar 17 mei om te zien of we betaald zullen worden of niet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOBS kijkt uit naar 17 mei na afspraken van januari