donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
1
(1)

ABOP en PL bevestigen samenwerking

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

De ABOP en Pertjajah Luhur (PL) hebben nogmaals hun samenwerking bekendgemaakt. Zaterdagavond op het Volksplein in Nickerie belegden de partijen een opo yari vergadering. ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat andere partijen zich mogen aansluiten bij deze kern. De vergadering werd goed bezocht. Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, zei alle vertrouwen te hebben in de ABOP.

Brunswijk heeft zich steeds gehouden aan zijn gegeven woord volgens PL. In 2020 heeft de samenwerking hen winst gebracht. Men streeft naar eenheid onder de Javaanse en Marrongemeenschap, omdat men hierdoor sterk hoopt te staan. Volgens Brunswijk zijn deze twee groepen het meest achtergesteld. Somohardjo meent dat de Javaan wel het meest geïntegreerde bevolkingsgroep is. Ze hebben echter geen voordeel eraan, omdat ze ondervertegenwoordigd zijn in de politiek, het bedrijfsleven en de universiteit, doordat ze verdeeld zijn.

Brunswijk en Somohardjo zijn ervan overtuigd dat de PL bezig is met een comeback. Dit is te zien bij de laatste twee meetings in december in het partijcentrum van de PL en deze in Nickerie. Bij de laatste verkiezing veroverde PL een zetel in dit district.

Veel weggelopen partijgenoten keren terug naar huis volgens de voorzitter van PL.  Het team heeft voor de komende verkiezingen overall hoge verwachtingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameABOP en PL bevestigen samenwerking