dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

OAS speld voor President Santokhi

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

President Chandrikapersad Santokhi heeft van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een speld ontvangen als erkenning voor het organiseren van de High Level Security Conference (HLSC) door Suriname. Het staatshoofd ontving het ereteken op de eerste dag van de conferentie op donderdag 21 april.

Gastón Schulmeister, directeur van OAS’ Departement tegen Transnationale Georganiseerde Misdaad (DTOC) overhandigde de speld aan de president. De organisatie toont hiermee haar erkenning aan Suriname voor het initiatief tot de HLSC. President Santokhi sprak op zijn beurt zijn waardering uit aan het adres van de OAS. Met deze erkenning benadrukt de OAS haar betrokkenheid bij de conferentie alsook haar toewijding in het tegengaan van de transnationale georganiseerde misdaad, gaf hij aan. Hij noemde het “een sterk signaal naar de criminele wereld”.

Hij deed in zijn openingstoespraak een oproep tot strategische allianties om veiligheidsdreigingen te identificeren en aan te pakken. President Santokhi zei dat in de loop der jaren is bewezen dat criminele netwerken steeds gestructureerder te werk gaan. Ze brengen met hun illegale activiteiten de nationale veiligheid en stabiliteit in gevaar en tasten hiermee de economie en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van landen in de regio aan. Om succesvol de strijd aan te gaan, is  een collectieve aanpak en geïntegreerde samenwerking vereist.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOAS speld voor President Santokhi