maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

OAS ontvangt geloofsbrieven van Ambassadeur Schalkwijk

lees ook ...

ABI gaat producten binnenland exploiteren

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) verwelkomde de plannen van de Associatie van Binnenlandse Industriëlen (ABI) op vrijdag 20 januari, die op duurzame wijze ...

De Secretaris-generaal van de OAS, Luis Almagro heeft op maandag 28 maart jongstleden de geloofsbrieven van ambassadeur Marten Schalkwijk, tevens Permanent Vertegenwoordiger van Suriname bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), in ontvangst mogen nemen.

Ambassadeur Schalkwijk gaf aan dat Suriname de idealen van de OAS, waaronder haar rol in het bevorderen van integrale ontwikkeling, veiligheid, bevorderen van democratie en mensenrechten, en het versterken van regionale samenwerking volledig ondersteunt. “De Surinaamse overheid onderstreept ook het belang van regionale en mondiale vraagstukken die verband houden met de ontwikkeling van ons land” zei de nieuwe permanent Vertegenwoordiger van de OAS.

“We worden geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de COVID-19-pandemie en de bedreigingen voor de wereldwijde vrede en veiligheid, maar ondanks deze bedreigingen moeten we het welzijn van onze mensen nastreven. En om gemeenschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden moeten we nauwere samenwerking met gelijkgestemde landen versterken”, aldus Schalkwijk.

Ambassadeur Schalkwijk gaf verder mee dat de regering van Suriname zich heeft gecommitteerd aan de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling met als thema ‘Leave no one behind’. Van de OAS wordt verwacht dat zij zich sterk maakt om een sterke rol te spelen om, samen met andere inter-Amerikaanse instituten, de Sustainable Development goals te realiseren.

De Secretaris-generaal heette ambassadeur Schalkwijk van harte welkom. Met verwijzing naar de carrière, opgedane kennis en ervaring van de functionaris, gaf hij aan een positieve bijdrage te verwachten aan het werk van de OAS.

Vermeldenswaard is dat Suriname van oktober tot en met december 2022 de OAS voorzit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOAS ontvangt geloofsbrieven van Ambassadeur Schalkwijk