zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

OAS advance team op werkbezoek in Suriname

lees ook ...

Doksenclub rechtszaak: Van Den Bergh vertelt zijn verhaal Li...

Morgen, vrijdag 1 december, doet Gerard van den Bergh een boekje open over de perikelen waarin hij terecht is gekomen. Er lopen diverse rechtszaken waarbij de tegenpartij de Staat is alsook Kirpala...

Het Advance team van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) was van 24 tot en met 26 oktober 2023 op werkbezoek in Suriname, en wel bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Het team deed Suriname aan om de 54ste General Assembly van de OAS in Suriname in juni 2024 voor te bereiden.

Suriname is volgens minister Ramdin bereid om deze vergadering te doen slagen. “Zes weken voor de algemene vergadering zal Suriname tevens de ACS-vergadering huisvesten. Naarmate we verder gaan, zullen we de specifieke elementen met elkaar verbinden en teams die met elkaar kunnen samenwerken”, zei hij.

OAS-directeur van de afdeling Management Congressen en Vergaderingen, ambassadeur Francisco Lainez leidde de delegatie.  Lainez heeft hoge verwachtingen van de voorbereidingen naar juni 2024 toe. “Mijn toenmalige collega binnen de OAS en nu de trekker van de activiteit hier in Suriname, Albert Ramdin, had daar dergelijke organisaties heel goed onder de knie. Dat betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn. Het vergt heel wat coördinatie. Suriname en de OAS zullen hard samen moeten werken om het tot een succes te maken”.

Hij ziet in de ervaring van minister Ramdin een voorsprong voor Suriname, om te voldoen aan de vele eisen die gesteld worden om deze algemene vergadering te kunnen houden. “We willen niet dat deze vergadering minder wordt dan wat we in andere landen hebben gehad. Integendeel, we streven naar beter. Daarom zullen we ervoor zorgen dat aan de eisen en normen wordt voldaan. Hoe hoger de standaarden zijn, hoe beter de uitkomst”, aldus ambassadeur Lainez.

Om te komen tot dit evenement heeft de delegatie zich georiënteerd in het land.  Informatie is verzameld over de verschillende diensten, die er worden geboden. Hiervoor zijn locaties bezocht. Er is gekeken naar logistiek, veiligheid en luchtverkeer. Groepssessies zijn ook gehouden voor de eerste kennismaking met actoren van de komende periode en om direct de eerste afspraken te bespreken.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOAS advance team op werkbezoek in Suriname