zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

O.S. Guyaba 2 woensdag weer open

lees ook ...

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgev...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het ...

De afgelopen week was de Openbare School Guyaba 2 genoodzaakt te sluiten. Een geestesgestoorde man uit het dorp maakte vooral vrouwelijke leerkrachten het leven zuur, waardoor het ministerie genoodzaakt was het personeel van de school naar de stad te halen om veiligheidsredenen. Het traditioneel gezag kreeg, hierdoor de gelegenheid om een oplossing te zoeken voor het probleem volgens Sherida Zalman-Bergraaf, directeur Algemeen Vormend Onderwijs.

“Het is zo ver en de onderwijsgevenden gaan dinsdag terug om woensdag weer aan te vangen met de lessen. De zieke man maakt het nu goed en staat onder controle van het dorp,” aldus de directeur.

Kapitein Ruben Abauna van het dorp heeft dit bevestigd. “De man is werkelijk onder controle en heeft publiekelijk zijn excuses aan de dorpsgemeenschap aangeboden. Hij zei: ‘Ik zal niemand meer last bezorgen ook de leerkrachten niet.”, meldt Abauna. De tweehonderd leerlingen zijn een week verstoken geweest van onderwijs door de overlast gecreëerd door deze geestesgestoorde man op de school.

Nu het traditioneel gezag zaken op orde heeft zijn de onderwijsgevenden bereid terug te keren naar hun standplaats. “Ik zal wel alert en altijd op mijn hoede zijn”, zegt  één van de leerkrachten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameO.S. Guyaba 2 woensdag weer open