donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

O.S Brokopondo ontvangt eerste voortgangsrapporten

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur overhandigde op donderdag 26 augustus 2021  de eerste voortgangsrapporten aan de schoolleider van O.S. Brokopondo, Henk Schmidt, als eerste van alle Surinaamse basisscholen. Deze zijn bestemd ter afronding van het schooljaar 2020-2021.   

Ook zijn op die dag de schoolleiders en een leerkracht getraind in het werken met rubrics en met de voortgangsdocumenten in het Multifunctioneel Centrum te Brokopondo. Sinds april 2021 is het ministerie gestart met het trainen van schoolleiders en leerkrachten in het werken met rubrics. Als eerst zijn de schoolleiders en leerkrachten van leerjaar 8 (klas 6) uit het binnenland (Sipaliwini Oost en West, Brokopondo, Marowijne en Zuid-Para fysiek getraind in de Rubrics voor rekenen. En daarna zijn de schoolleiders en leerkrachten van leerjaar 8 uit het district Commewijne ook fysiek getraind.

In juli 2021 is het besluit genomen om deze training voor de rest van het land en voor alle voorgaande leerjaren online te verzorgen. Filmpjes zijn beschikbaar via de website ‘Leer kracht’. Het gebruik van rubrics biedt de leerkracht, de leerling en zijn omgeving de mogelijkheid om te zien hoe het kind zich ontwikkelt binnen de vakken Rekenen en Taal van de basisschool.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameO.S Brokopondo ontvangt eerste voortgangsrapporten