zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
2
(1)

Nyun Combe wordt modern cultureel centrum

lees ook ...

Spoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onde...

De minister van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat er uitbraak is van een virale ziekte bij kinderen van 0-5. Deze gaat gepaard met braken, koorts en diarree. Het gevolg is een heel grote drukte bij...

Minister Gracia Emanuël heeft donderdag een nieuw bestuur ingesteld voor stichting Nyun Combe. De nieuwe voorzitter is Nabesing Ajeki. De bewindsvrouw zei dat Nyun Combe een cultureel centrum is geworden waar er culturele activiteiten waaronder rouwplechtigheden worden gehouden. De minister gaf ook aan dat er hard gewerkt zal moeten worden om Nyun Combe tot een groot en modern cultureel centrum te maken, waar er gewerkt wordt aan de klantvriendelijkheid naar de doelgroep toe. Met het nieuwe bestuur, waar diverse personen uit de ambtenarij zitting in hebben, zal samen met het ministerie gewerkt worden om de doelen te realiseren.

De minister heeft volledig vertrouwen in dit bestuur, dat zij aanspoort om zich voor honderd procent in te zetten. Dit bestuur zal zelf een directeur voordragen. De minister weet dat de voorzitter  snel zaken gerealiseerd wil krijgen, maar zij adviseert vooral geduld te hebben. “Dit werk is geen one man show en vereist dat een ieder een bijdrage levert”. Voorzitter Ajeki zei aan Nyun Combe een centrale positie te willen geven. Er is een haalbaarheidsstudie voor gedaan. De overige leden van het bestuur zijn: Norine Abena (ondervoorzitter), Furgill Raafenberg, Nancy Echteld, Omaira Kwasie en Kyara Campagne. Ook is er een raad van toezicht waarin zitting hebben: Eveline Akobe (voorzitter), Eliza Ficenca en Mavis Koida.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNyun Combe wordt modern cultureel centrum