vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
2
(1)

Nyun Combe wordt modern cultureel centrum

lees ook ...

72-jarige fietser overleden aan Dr. Sophie Redmondstraat

Aan de Dr. Sophie Redmondstraat is dinsdag een 72-jarige fietser aangereden en overleden. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de begraafplaats Mariusrust.  De man stak de straat met zijn fiets o...

Minister Gracia Emanuël heeft donderdag een nieuw bestuur ingesteld voor stichting Nyun Combe. De nieuwe voorzitter is Nabesing Ajeki. De bewindsvrouw zei dat Nyun Combe een cultureel centrum is geworden waar er culturele activiteiten waaronder rouwplechtigheden worden gehouden. De minister gaf ook aan dat er hard gewerkt zal moeten worden om Nyun Combe tot een groot en modern cultureel centrum te maken, waar er gewerkt wordt aan de klantvriendelijkheid naar de doelgroep toe. Met het nieuwe bestuur, waar diverse personen uit de ambtenarij zitting in hebben, zal samen met het ministerie gewerkt worden om de doelen te realiseren.

De minister heeft volledig vertrouwen in dit bestuur, dat zij aanspoort om zich voor honderd procent in te zetten. Dit bestuur zal zelf een directeur voordragen. De minister weet dat de voorzitter  snel zaken gerealiseerd wil krijgen, maar zij adviseert vooral geduld te hebben. “Dit werk is geen one man show en vereist dat een ieder een bijdrage levert”. Voorzitter Ajeki zei aan Nyun Combe een centrale positie te willen geven. Er is een haalbaarheidsstudie voor gedaan. De overige leden van het bestuur zijn: Norine Abena (ondervoorzitter), Furgill Raafenberg, Nancy Echteld, Omaira Kwasie en Kyara Campagne. Ook is er een raad van toezicht waarin zitting hebben: Eveline Akobe (voorzitter), Eliza Ficenca en Mavis Koida.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNyun Combe wordt modern cultureel centrum