zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

NVB-chauffeurs vanaf mei zonder salaris

lees ook ...

Stichting juicht initiatief bestrijden menstruatiearmoede in...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bindt de strijd aan tegen menstruatiearmoede. Er is vrijdag door het ministerie een bewustwordingsactiviteit geor...

De buschaffeurs van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) zijn vandaag in actie gegaan vanwege een achterstand in de salarisuitbetaling. Alleen de vervoerders van het verplegend personeel hebben dispensatie. Vanaf mei 2021 hebben de chauffeurs geen salaris ontvangen. NVB directeur, Fariyal Renfurm zegt dat er nog geen financiële middelen zijn om de bushouders uit te betalen. 

Renfurm geeft aan dat het wachten is, op het ministerie van Financiën en Planning, die het geld moet storten voor het NVB zosat die over kan gaan tot betaling. Zij verwacht deze week nog een oplossing. De NVB ontvangt subsidie van het ministerie van Financiën, waarmee de chauffeurs betaald worden.

Directeur Renfurm onderhoudt het contact met de minister van TCT, Albert Jubithana, die vervolgens de zaken verder regelt met zijn collega van Financiën en Planning, Armand Achaibersing. Directeur Renfurm vraagt om begrip en geduld en geeft aan dat er alles aan gedaan wordt om de betaling in orde te krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNVB-chauffeurs vanaf mei zonder salaris