maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(1)

NVB- bushouders krijgen kostendekkend loon

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft geintervenieerd in de zaak van een groep bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) en de NVB. Eind volgende week zullen zij beschikken over een aanpassing van hun loon. Voor een duurzame oplossing eisten de stakende buschauffeurs een loonsverhoging van 300 procent en wel voor alle trajecten.

Tijdens een spontane actie van deze bushouders op donderdag 28 oktober 2021 voor het kabinet heeft VP Brunswijk meteen gebeld met de directeur van het NVB en een werkbare oplossing besproken. De groep bushouders heeft besloten op basis van de interventie van de VP meteen de acties te staken.

In een petitie aan de VP staat dat de groep gestaakt heeft om een nieuw kostendekkend loon en exploitatiekosten die moeten ingaan op 1 november 2021. Zij wilden ook de uitbetaling van de achterstallige Covid- 19 gelden, die reeds in 2020 betaald hadden moeten zijn. Hun eis is dat de groep nu maandelijks wordt uitbetaald. Intussen heeft de leiding van het NVB alle voorbereidingen getroffen voor de uitbetaling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNVB- bushouders krijgen kostendekkend loon