woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

NV Grassalco verhoogt steenslagproductie in samenwerking met Chinese onderneming

lees ook ...

Bee: The government needs to put forth more effort to meet i...

To reach its objectives, the government needs to put in more effort. Additionally, it must work above party politics and improve communications with society. When asked for a reaction regarding the up...

NV Grassalco zet zich in voor het verhogen van de productie van steenslag, een belangrijke grondstof voor de ontwikkeling van een natie, waaronder wegen, infrastructuur en woningbouw. Dit werd benadrukt door president Chandrikapersad Santokhi tijdens de opening van de Worsteling Jacobs steenslagoperatie in het Para-district op zaterdag 29 april 2023.

Het staatshoofd was verheugd dat het staatsmijnbouwbedrijf een succesvolle public-private partnership heeft weten te realiseren met Judefu Mining, wat heeft geleid tot een efficiëntere productie en verkoop van steenslag. De verhoogde productiecapaciteit zal niet alleen leiden tot hogere deviezeninkomsten en werkgelegenheid, maar ook bijdragen aan de staatskas.

NV Grassalco zal naar verwachting voldoende en betaalbare steenslag kunnen leveren aan Suriname. Met de nieuwe crusherplant kan NV Grassalco ongeveer 5000 ton steenslag per dag produceren voor zowel de lokale markt als voor export. Wesley Rozenhout, de president-directeur van NV Grassalco, geeft aan dat het niet makkelijk was om het staatsmijnbouwbedrijf uit een diep dal te halen, maar dat met de inzet van alle actoren en het vertrouwen van de staat als aandeelhouder, het gelukt is om verder te groeien.

Het bedrijf zal blijven werken aan het versterken, verdiepen en verduurzamen van de samenwerking met Judefu Mining en andere partners om succesvol te blijven boeken en het land verder op te bouwen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNV Grassalco verhoogt steenslagproductie in samenwerking met Chinese onderneming