donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Nutsbedrijven roepen op tot zuinig gebruik in weekend lockdown

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

De leiding van de Energiebedrijven Suriname (EBS) en de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) drukken de samenleving op het hart zuinig om te gaan met het gebruik van elektra- en water. Minister Amar Ramadhin heeft deze mededeling vandaag tijdens de Covid-19-persconferentie gedaan. De total lockdown geldt van vrijdagavond 19:00 tot en met maandagochtend 05:00 uur.

Extra zuinigheid is nodig vanwege verschillende oorzaken en technische mankementen aan pompen, waardoor zij niet adequaat kunnen functioneren. Bij uitval komt de water- en stroomvoorziening in gevaar, waarschuwde de minister.

In een persbericht schrijft de SWM tijdens de lockdown weekends “een aanzienlijke toename” in het gebruik van water te verwachten. “Hierdoor kan er in diverse voorzieningsgebieden een lage waterdruk in het distributienet van het bedrijf optreden.” Daarom wordt de totale samenleving opgeroepen om tijdens de lockdownperiode “zo zuinig en efficiënt” mogelijk om te gaan met het beschikbare water.

“Vooral het vullen van zwembaden in deze periode wordt sterk afgeraden. Tegen verbruikers die zogenaamde zwembaden creëren met behulp van een dekzeil of iets dergelijks op een terras of elders zal streng worden opgetreden”, waarschuwt de SWM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNutsbedrijven roepen op tot zuinig gebruik in weekend lockdown