donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(3)

Nurmohamed: No work, no pay

lees ook ...

VHP opent eerste Orange meeting point in Wanica

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in het ressort Saramaccapolder, district Wanica, haar eerste Orange Meeting Point geopend. Dit vond plaats op 26 mei, een dag na de start van de verki...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) waarschuwt medewerkers die meedoen aan een actiemodel in de vorm van een staking van de personeelsbond, dat zij niet uitbetaald zullen worden voor de tijden waarop niet gewerkt wordt. In brieven, getekend door de onderdirecteur Administratieve diensten, wordt gesteld dat betalen van loon voor de stakingsperiode een verantwoordelijkheid is van de bond waarvan zij de actie ondersteunen.

“Er is heel wat mis”, zegt bondsvoorzitter Michael  Sallons. “We hebben de minister al vanaf zijn aantreden tal van brieven geschreven en vragen naar een streefdatum waarop zaken opgelost kunnen zijn, maar er gebeurt helemaal niets.” De Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW) houdt dinsdag een ‘spoedpersconferentie’ om het een en ander ter sprake te brengen. De werknemers voeren al vanaf april 2021 een actiemodel uit waarbij tot 11:00 uur wordt gewerkt.

Het herwaarderen van alle functies op OW een van de eisen van de bond. “Sinds de invoering van het Fiso (Functie Informatie Systeem van de Overheid,…red.) is er heel wat veranderd en gelden er andere eisen. Er moet een herwaardering komen”, zegt Sallons. Daarnaast zijn er ook veen technische voorzieningen niet in orde en laat de verlichting van het hoofdkantoor aan de Jaggernath Lachmonstraat te wensen over.

Minister Nurmohamed zou Sallons vaker gebben gevraagd het actiemodel op te schorten. Hierop zou de vakbondsman steeds hebben aangegeven dat de gestelde eisen niet zijn aangepakt, wat dan weer wordt ontkend door de minister. “Wij stellen geen datum vast waarop zaken in orde moeten zijn maar laten het aan de minister over ons een streefdatum te geven, omdat voor sommige zaken hij afhankelijk is van andere ministeries”, zegt Sallons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNurmohamed: No work, no pay