woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nurmohamed legt nadruk op innovatie en veerkracht bij Caribbean Urban Forum 2023

lees ook ...

CEO Willem Van der Jagt Optimistisch over SEOGS 2024

Willem Van der Jagt, CEO van Mines Services Suriname, kijkt met hoge verwachtingen uit naar de Suriname Energy Oil and Gas Summit and Exhibition (SEOGS 2024). Tijdens dit evenement zal Van d...

Het Caribbean Urban Forum 2023 (CUF 2023) vond dit jaar plaats in Suriname, in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Het hoofdthema van CUF 2023 was “Verbetering van veerkracht en duurzaamheid door innovatie”. Het forum had als doel nieuwe oplossingen te verkennen, met name op het gebied van op natuur gebaseerde oplossingen, waarbij nieuwe technologieën werden geïntroduceerd en lokale gemeenschappen werden betrokken.

Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW) gaf de keynote speech tijdens de opening van CUF 2023 op woensdag 31 mei 2023. Het thema van dit jaar erkent de bedreigingen en moedigt ons aan om niet bij de pakken neer te zitten, maar onze denkwijze en acties te vernieuwen. Minister Nurmohamed verklaarde tijdens zijn toespraak: “We moeten vernieuwen door kennis te creëren en te delen. Deze kennis is niet alleen belangrijk voor degenen die uiteindelijk beslissingen nemen, maar voor iedereen in Suriname.”

“Het Caribisch gebied wordt geconfronteerd met steeds meer ruimtelijke, stedelijke en ecologische problemen en bedreigingen. We hebben te maken met bedreigingen zoals aardbevingen, tornado’s, zeespiegelstijging, zware regenval en intense droogte. In de afgelopen jaren hebben we in het Caribisch gebied de ernstige gevolgen van zeespiegelstijging en overstromingen ervaren. Overheden hebben in het verleden niet genoeg geïnvesteerd om dit probleem aan te pakken,” aldus de minister.

De Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) heeft sand trapping units gebouwd bij Weg naar Zee om de mangroven en het kustgebied te beschermen. Jaren geleden werd het CELOS Management Systeem geïntroduceerd, dat gericht was op selectieve houtkap om het bos gezond en productief te houden. Minister Nurmohamed benadrukte echter dat er nog een lange weg te gaan is naar definitieve oplossingen. Hij noemde het kappen van bomen door burgers in Paramaribo, het dempen van waterlopen en het verwijderen van groene gebieden om plaats te maken voor gebouwen en parkeerplaatsen als voorbeelden.

“We kunnen niet langer wachten, want de gevaren wachten ook niet. We moeten voorbereid zijn en daarom moeten we onze kennis delen, zowel binnen als buiten het Caribbean Urban Forum, zodat we onszelf en onze economische activiteiten kunnen beschermen,” concludeerde minister Riad Nurmohamed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNurmohamed legt nadruk op innovatie en veerkracht bij Caribbean Urban Forum 2023