zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3.3
(3)

Nurmohamed haalt staatsvoertuigen terug

lees ook ...

Expositie afschaffing slavernij en emancipatiestrijd

Het Nationaal Archief Suriname organiseert samen met NAKS en The Black Archives (Nederland) de expositie: 'Manspasi, Verbonden Geschiedenis van Strijd in Suriname en Nederland'. Dit jaar wordt 150 jaa...

Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW) zegt dat het ministerie het terughalen van staatsvoertuigen die buiten de wettelijke regelingen zijn aangeschaft, voortzet. Het ministerie is nu bezig met de laatste fase van het terughalen van voertuigen die buiten de procedurele regels zich zijn toegeëigend of gekocht.

De correcte procedure bestaat onder andere uit het bewijs van betaling, toestemming van de Raad van Ministers (RvM), een resolutie en de overschrijving. Voertuigen die niet door ex-ministers zijn aangeschaft maar door derden buiten een openbare inschrijving, zullen direct worden teruggehaald. Bezitters van ‘last minute-voertuigen’ van de staat, die de komende dagen niet de nodige stukken kunnen overleggen, zullen bij het bezoek van OW deze met de sterke hand moeten afstaan.

Minister Nurmohamed zegt dat uit een voorlopig onderzoek blijk dat 150 voertuigen op het laatste moment zijn verkocht. Een deel is gekocht door gewezen ministers wat gebruikelijk is volgens de wet. Als blijkt dat de correcte procedure niet is toegepast, zal in dat geval opdracht worden gegeven om het voertuig in te trekken. Bedragen die zijn voldaan tijdens de aankopen zullen terug worden betaald aan de betrokkenen.

De vorige regering zou niet op de juiste manier te zijn omgegaan met de comptabiliteitswet, waardoor deze zaken strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Vorig jaar is een aanvang gemaakt met het onderzoek door het ministerie van Justitie en Politie dat gaande is.

De bewindsman geeft aan dat alle dienstvoertuigen en machines die de staat toebehoren zullen worden voorzien van blauwe kentekenplaten. de minister en de directeuren zijn bij wet daarvan vrijgesteld. De overheid kan zo makkelijker controle uitvoeren op de staatseigendommen.

“De burger zal ook een controlerende rol moeten vervullen door een oogje in het zeil te houden op het oneigenlijk gebruik van staatsvoertuigen en materieel”, aldus minister Nurmohamed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNurmohamed haalt staatsvoertuigen terug