zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
4
(1)

Nu ook Surinaamse ambassade en consulaat in Marokko

lees ook ...

Lijk aangespoeld

De politie van het bureau Calcutta kreeg op 16 januari een telefonische melding dat er een lijk bij de SWM sluis Te Tijgerkreek in het Bombaykanaal te Calcutta in het water was aangetroffen. De wetsdi...

Om een verder impuls te geven aan de bilaterale samenwerking en bevordering van investeringen tussen Suriname en Marokko wordt in Rabat een Surinaamse ambassade geopend en in Dakhla een consulaat gevestigd. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is voor een officieel bezoek in het Koninkrijk Marokko en heeft gisteren een ontmoeting gehad met zijn collega Nasser Bourita.

De bewindsman heeft zijn gastheer uitgenodigd om Suriname te bezoeken. Dit niet alleen om de groeiende samenwerking te bespreken, maar ook om uit de eerste hand de vruchten van deze relatie te zien in de concrete projecten die werden afgerond.

Vanaf de start van de diplomatieke betrekkingen tussen onze landen op 28 juli 2004 is onze partnerschap aanzienlijk versterkt. “We hebben ook enkele sterke overeenkomsten en dynamiek op bilateraal en multilateraal niveau vastgesteld,” zei de BIBIS-topman.

Volgens Ramdin zijn veel samenwerkingsgebieden aangepakt. “We hebben afgesproken de politieke dialoog te verdiepen, de bilaterale banden te herzien en standpunten uit te wisselen over regionale en multilaterale samenwerking. Deze samenwerking is een integraal onderdeel van de Zuid-Zuid-samenwerking, in solidariteit en wederzijds respect,” merkte de minister op.

Hij benadrukte dat vooral in deze tijd, waarin alle landen en gemeenschappen enorm worden getroffen door de Covid 19-pandemie, de internationale solidariteit en samenwerking van cruciaal belang zijn voor herstel en wederopbouw.

De regering van de Republiek Suriname ondersteunt het door het Koninkrijk Marokko voorgestelde Autonomieplan als een uniek kader voor de duurzame politieke oplossing. De bilaterale bijeenkomst werd afgesloten met de ondertekening van het gezamenlijk communiqué en de routekaart voor de periode 2021-2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNu ook Surinaamse ambassade en consulaat in Marokko