Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nu ook opvang COVID-19-patiënten in Diakonessenhuis; 48ste dode genoteerd in Suriname

Geplaatst

op

Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis te Paramaribo worden nu ook COVID-19-patiënten opgevangen. Er is door het ministerie van Volksgezondheid een beroep hiertoe gedaan, omdat de coronabesmettingen in het land aan het toenemen zijn. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) is er haast geen plek meer voor de opvang van zieken. Intussen is de 48 ste coronadode in Suriname geregistreerd. Verder zijn er gisteren 61 besmettingen erbij gekomen. Sinds de uitbraak van het virus in Suriname zijn 3.077 personen positief getest.

Diakonessenhuis stelt maximaal vijftig bedden beschikbaar: maximaal 22 voor positieve patiënten en 28 voor quarantaine en suspecte COVID-19-patiënten. In een later stadium kan die capaciteit worden uitgebreid met nog eens 28 bedden, inclusief vier IC-bedden, in de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Gevolgen

Het ziekenhuis openstellen voor de opvang van COVID-19-patiënten is niet zonder gevolgen. “De consequentie is wel dat de reguliere zorg over de gehele linie beperkter kan worden geleverd vooral als gevolg van verminderde personele beschikbaarheid hiervoor”, zegt de leiding van het Diakonessenhuis.

Het ziekenhuis heeft eerder steun verleend in de vorm van het beschikbaar stellen van gezondheidswerkers en logistiek. Echter, nu onder meer het RZW door zijn opnamecapaciteit heen is, werd bij Diakonessenhuis aangeklopt door de regering. De leiding stemde in vanwege haar nationaal verantwoordelijkheidsgevoel en zorgplicht naar de gemeenschap toe.

Verdeling patiënten

Eerder werden er geen COVID-19-patiënten verpleegd. Verdachte gevallen, die in het ziekenhuis positief waren getest, werden overgebracht naar het RZW. Terwijl er werd gewacht op de uitslag van de test werden deze personen op de derde etage afgezonderd en verpleegd.

De leiding van Diakonessenhuis benadrukt dat de verdeling van coronapatiënten over de verschillende instelling centraal via de infectiologen van het managementorgaan geschiedt en niet naar eigen keuze van suspecte of positieve coronapatiënten.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
David
dinsdag 18 augustus 2020 16:31

Maak binnen enkele dagen een nood ziekenhuis waar alleen corona patiënten gaan.de gewone zorg moet gewoon doorgaan.in Nederland krijgen de patiënten een medicijn dat schijnt te werken zodat de patiënten snel weer opknappen een week en weer uit het ziekenhuis.

Norma Lie
woensdag 19 augustus 2020 19:51

Wanneer zullen de medische doktoren de protocols die in het buitenland met succes worden gebruikt overnemen om levens te redden??? Doen ze echt moeite te weten welke medicamenten helpen om de dood te voorkomen? Ze zijn er: het Surinaamse volk moet ook eisen behandeld te worden met bv hydroxychlororquine of ivermectin (bij de eerste symptomen) want het is hun leven dat op het spel ligt. Laat het niet over aan anderen, luister naar videos op youtube en beslis over jouw leven!! Zoveel levens gaan onnodig verloren.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen