maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nu gunstige padi prijs voor rijstboeren

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

De Surinaamse rijstboeren hebben geleden onder de daling van de padi-prijs en de toegenomen kosten die voor verliezen zorgde. Op de vraag of er wat gedaan word aan de noodkreet van rijstboeren betreffende de padi-prijs, ging president Santokhi in tijdens het bel en vraag-programma ‘Bel, Tak Nanga Deng Tiri Man’ bij Radio SRS op 7 maart 2022.

Het staatshoofd stelde de boeren gerust en gaf aan recentelijk gesprekken te hebben gevoerd met de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Het blijkt dat de padi-prijs weer omhooggaat. Dit werd bevestigd door een van de opkopers met wie het staatshoofd gesproken had.

De president spreekt van een positieve indicatie voor Suriname gezien de mogelijke gevolgen van de oorlog in Europa. De prijs van voedsel zal hoogstwaarschijnlijk wereldwijd toenemen waaronder dus ook de prijs voor rijst.

In zijn gesprek met de minister van LVV benadrukte de president erop toe te zien dat de prijs voor rijst in Suriname laag blijft. ‘Anders gaan we andere maatregelen hier moeten treffen om onze samenleving te beschermen’, aldus Santokhi. Voor de rijstboeren zal er in elk geval wel voordeel zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNu gunstige padi prijs voor rijstboeren