zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nu gunstige padi prijs voor rijstboeren

lees ook ...

Gaspistool gevonden in schooltas 15-jarige leerling

De schoolleiding van de Sarasvatischool heeft na verkregen informatie, dat een leerling een gaspistool naar school moest hebben gebracht, een tassencontrole gedaan in alle schoollokalen. Deze controle...

De Surinaamse rijstboeren hebben geleden onder de daling van de padi-prijs en de toegenomen kosten die voor verliezen zorgde. Op de vraag of er wat gedaan word aan de noodkreet van rijstboeren betreffende de padi-prijs, ging president Santokhi in tijdens het bel en vraag-programma ‘Bel, Tak Nanga Deng Tiri Man’ bij Radio SRS op 7 maart 2022.

Het staatshoofd stelde de boeren gerust en gaf aan recentelijk gesprekken te hebben gevoerd met de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Het blijkt dat de padi-prijs weer omhooggaat. Dit werd bevestigd door een van de opkopers met wie het staatshoofd gesproken had.

De president spreekt van een positieve indicatie voor Suriname gezien de mogelijke gevolgen van de oorlog in Europa. De prijs van voedsel zal hoogstwaarschijnlijk wereldwijd toenemen waaronder dus ook de prijs voor rijst.

In zijn gesprek met de minister van LVV benadrukte de president erop toe te zien dat de prijs voor rijst in Suriname laag blijft. ‘Anders gaan we andere maatregelen hier moeten treffen om onze samenleving te beschermen’, aldus Santokhi. Voor de rijstboeren zal er in elk geval wel voordeel zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNu gunstige padi prijs voor rijstboeren