donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

NPS’ers moeten zich scholen om bij te dragen aan ontwikkeling Suriname

lees ook ...

Maandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 mil...

Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei president Chandrikapersad Santokhi, ma...

NPS’ers moeten in staat zijn om op een gefundeerde manier hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname, vindt NPS-voorzitter Gregory Rusland. Daarom is het belangrijk dat ze zich scholen. De NPS schenkt speciale aandacht aan kadervorming. Het Scholingsinstituut van de groene partij, onder voorzitterschap van Virginia Asin-Oostburg, houdt dit weekend een workshop over politieke vaardigheden. Het thema is: ‘Algemene politieke vaardigheden.’

De NPS is landelijk vertegenwoordigd en het is noodzakelijk dat kaderleden weten waarvoor de partij staat. Zij moeten op de hoogte zijn van diverse zaken zoals, de grondwet, mensenrechten, democratie. Bovendien is het belangrijk dat jongeren, die het moeten overnemen van de ouderen, goed geschoold zijn. Zij moeten op de hoogte zijn van de opvattingen en standpunten van de partij. Daarvoor is scholing vanuit de partij belangrijk, legde Rusland uit.

De sprekers dit weekend zijn: Hans Breeveld (democratische principes/politieke geschiedenis NPS en Suriname), Hugo Essed (mensenrechten), Glenda Heikerk (gelijkwaardigheid-inclusiviteit-diversiteit), Cor Pigot (goed burgerschap), Monique Veira (goed en behoorlijk bestuur) en Romeo van Russel (partijpolitieke filosofie, theorie en praktijk en algemeen en partij specifiek).

Deelnemers aan de workshop. Foto: NPS

Deze kadertraining moet NPS’ers in staat stellen om steeds beter te kunnen functioneren in de samenleving. Er moet ervoor gezorgd worden dat de ervaringen uit het verleden doorgegeven moeten worden aan jongeren. Vanuit het Scholingsinstituut wordt het partijkader op een deskundige manier begeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS’ers moeten zich scholen om bij te dragen aan ontwikkeling Suriname