zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

NPS’ers moeten zich scholen om bij te dragen aan ontwikkeling Suriname

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

NPS’ers moeten in staat zijn om op een gefundeerde manier hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname, vindt NPS-voorzitter Gregory Rusland. Daarom is het belangrijk dat ze zich scholen. De NPS schenkt speciale aandacht aan kadervorming. Het Scholingsinstituut van de groene partij, onder voorzitterschap van Virginia Asin-Oostburg, houdt dit weekend een workshop over politieke vaardigheden. Het thema is: ‘Algemene politieke vaardigheden.’

De NPS is landelijk vertegenwoordigd en het is noodzakelijk dat kaderleden weten waarvoor de partij staat. Zij moeten op de hoogte zijn van diverse zaken zoals, de grondwet, mensenrechten, democratie. Bovendien is het belangrijk dat jongeren, die het moeten overnemen van de ouderen, goed geschoold zijn. Zij moeten op de hoogte zijn van de opvattingen en standpunten van de partij. Daarvoor is scholing vanuit de partij belangrijk, legde Rusland uit.

De sprekers dit weekend zijn: Hans Breeveld (democratische principes/politieke geschiedenis NPS en Suriname), Hugo Essed (mensenrechten), Glenda Heikerk (gelijkwaardigheid-inclusiviteit-diversiteit), Cor Pigot (goed burgerschap), Monique Veira (goed en behoorlijk bestuur) en Romeo van Russel (partijpolitieke filosofie, theorie en praktijk en algemeen en partij specifiek).

Deelnemers aan de workshop. Foto: NPS

Deze kadertraining moet NPS’ers in staat stellen om steeds beter te kunnen functioneren in de samenleving. Er moet ervoor gezorgd worden dat de ervaringen uit het verleden doorgegeven moeten worden aan jongeren. Vanuit het Scholingsinstituut wordt het partijkader op een deskundige manier begeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS’ers moeten zich scholen om bij te dragen aan ontwikkeling Suriname