woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

NPS-voorzitter Rusland ontkent betrokkenheid bij Pan American-schandaal

lees ook ...

Narcoticabrigade vindt drugs in ressort Flora

De Narcoticabrigade heeft na bekomen informatie in samenwerking met de Narcotics Intelegent Unit (NIU) drugs gevonden in de Uraniumstraat te Flora. Het gaat om ruim 50 kg. Er is een verdachte aangehou...

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, die voorheen als staatsadviseur diende, heeft verklaard dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Dit zei hij gisteravond in Commewijne voorafgaand aan de discussieavond getiteld “De ontwikkeling van Commewijne; Hoe verder”. Rusland benadrukte dat hij niet op de hoogte was van deze kwestie toen de NPS nog deel uitmaakte van de regering.

“We van de NPS willen dat er een onderzoek komt. En wie verantwoordelijk is, moet verantwoording afleggen,” aldus Rusland. Hij benadrukte dat hij vanuit het kabinet van president Chan Santokhi niet werd betrokken bij de zaak. Daarom heeft hij op 27 juli 2022 zijn functie als staatsadviseur onmiddellijk neergelegd. Op 15 februari 2023 besloot de NPS unaniem uit de regering te stappen.

Rusland voegde eraan toe dat de NPS op dit moment het alternatief is om dit land op een eerlijke manier te besturen. “Als we ons realiseren dat de NPS op 25 mei het alternatief is, dan moeten we als partijgenoten begrijpen dat politieke tegenstanders ons niet met rust zullen laten. Ze zullen constant proberen om de positie van de NPS te verzwakken, maar we zullen niet opgeven.” Hij riep iedereen op om niet in te gaan op deze kwaadwillige beschuldigingen van politieke tegenstanders.

De NPS bereidt zich voor om nauwer en intensiever betrokken te zijn bij het beleid. De huidige positie van de groene partij wordt als zeer positief beschouwd, volgens Rusland. “Overal waar we komen, wordt de naam van de NPS genoemd. Men concludeert dat de NPS nauwer betrokken moet worden. Daarom zetten we ons werk voort en zal de NPS de nodige ondersteuning krijgen om op 25 mei een belangrijke rol te spelen in het bestuur van het land,” besloot de NPS-voorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS-voorzitter Rusland ontkent betrokkenheid bij Pan American-schandaal